21 de gener 2011

Com utilitzar un marc de formigó per una altre funció ... o perquè se'l mengi la serp

Pià Romans
Parc de la Sauleda-Carrilet de Palafrugell, inscrit al Pla de Barris i promogut per l'Ajuntament amb fons de la Generalitat, per integrar un barri degradat a la ciutat .
Obra març-desembre 2010
L'excusa: la utilització de peces prefabricades no pensades en origen per a l'ús a que el destinem.
Es planteja el recosit de les zones i barris que integren el parc amb una única manera de enfrontar-lo, i sobre tot utilitzant de forma extensiva i intensiva el mateix material com a element identificatiu d'aquesta unitat.
Amb això, i resistint a totes les pressions de baixes de pressupost, dificultats d'execució, plaços d'entrega... , utilitzem material de breinco del mateix acabat i color en: paviments per places peatonals i rodades, voreres, rampes, murets, graons, caminets sinuosos, revestiments i cobertes.
Els petits edificis de serveis que ens demanen: quiosc, wc i magatzem, els volem també enterrar sota la manta. Per aixó utilitzem els marcs de formigó prefabricat (ràpid muntatge ,econòmic, no cal fonaments, antivandàlic, ...) que revestirem amb el mateix material, fins i tot la coberta, de manera que desde els edificis que envolten la plaça no ens apareixen cobertes i el tractament es unitari.
La serp que es menja l'elefant. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada