22 de juny 2011

Rehabilitació del carrer Barcelona a "Centro Habana" Cuba.

En Xavier Pigrau presentarà una arquipíndola sobre: " els treballs realitzats per l’Ajuntament de Barcelona a través dels Departaments d’Arquitectura i de Cooperació Internacional i Solidaritat juntament amb la “Oficina del Historiador de la Habana” per tal de portar a terme la rehabilitació de dues illes de cases del carrer Barcelona del barri de “Centro Habana” de l’Havana (Cuba).
La zona en qüestió és molt menys coneguda que la famosa “Habana Vieja” i es troba situada al sector d’eixample per darrera del Parque Central, un cop passades les antigues muralles de la ciutat. El carrer Barcelona es situa exactament perpendicular a la façana posterior de l’edifici del “Capitolio” i ofereix una de les perspectives més conegudes de la zona : tan coneguda és, que la seva imatge és utilitzada en les campanyes de promoció turística de la ciutat.
El barri es troba molt degradat, amb proliferació dels infra-habitatges a partir de la divisió de les unitats existents i amb una manca de dotacions i serveis, així com una notable precarietat estructural.
Iniciats els primers treballs de recollida de dades a l’any 2002, les obres s’han portat a terme entre els anys 2006 i 2009 i han consistit essencialment en la recuperació dels edificis de les illes entre els carrers “Águila” i “Amistad” i la seva rehabilitació per tal de millorar les seves condicions de seguretat i habitabilitat, així com també les estètiques.
S’ha actuat sobre onze edificis, amb més de quaranta habitatges a més a més d’un espai enjardinat situat en un solar al mig del front d’una de les illes. "

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada