11 d’abril 2011

AR + QUITECTURA PLÀSTICA

Oriol Texidor 

"ar+quitectura plàstica" som un estudi d’arts plàstiques especialitzat en intervenir en espais arquitectònics.
Treballem en col·laboració amb els despatxos d’Arquitectura resolent conjuntament alguns espais o elements del projecte mitjançant la pràctica artística.
Dissenyem i executem les nostres propostes.
En un habitatge unifamiliar sorgeix la necessitat de crear un element que proporcioni ombra al jardí. Proposem un element escultòric que, mitjançant un senzill mecanisme de politges i manetes, es converteix en una pèrgola eventual.
L'Ajuntament de Barcelona convoca un concurs d'idees per minimitzar l'impacte visual del mur que tanca el cementiri del Poble Nou. Proposem fer unes obertures en forma de siluetes humanes que permetin 'traspassar'
el mur i connectar interior i exterior mitjançant uns elements volgudament simbòlics. A la nit cobreixen les necessitats d'enllumenat públic.
 
Una passarel·la de vianants creua l'autovia C-17 al seu pas per Mollet del Vallès. L'alcalde vol convertir aquesta nova infraestructura en una porta d'entrada i referència de la ciutat. Proposem transferir sobre l'estructura un dels seus símbols oficials: la bandera de la ciutat.

El director d’una clínica dental vol mirar de pal·liar el patiment que suposa el fet d’anar al dentista... Decidim oferir un seguit d’efectes òptics que acompanyaran el pacient en la seva visita i l’incitaran a jugar, amb el propòsit de reclamar la seva atenció i distreure’l.
El Zuiderzee Museum és un museu dedicat a la vida rural i marinera dels Països Baixos. Els visitants arriben al museu per mar; el director ens encarrega la creació d’un element paisatgístic que els doni la benvinguda.
La proposta representa l’orgull del poble holandès respecte a la configuració geogràfica del seu país: guanyant terreny al mar.

Un pilar s’imposa al mig del vestíbul d’entrada d’un edifici d’oficines; ens demanen d’intervenir sobre aquest element per dissimular-lo. Optem per fer exactament el contrari: li donarem el protagonisme absolut, generant una acció que encomani el conjunt de l’edifici, donant-li caràcter i singularitzant-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada