30 de setembre 2010

Què s'ha fet dels Ponts gironins de l'Eiffel?"

La Miriam Jorba ens ha proposat una arquipíndola titulada "Què s'ha fet dels Ponts gironins de l'Eiffel?" juntament amb un suggeriment per a un nou Flascó que parlés de l'evolució de Girona. Pero, hem pensat que per tal de que fos extensible a altres ciutats podria titular-se: "Transformacions urbanes".
Així que, amb la proposta múltiple de la Miriam, podem presentar un nou flascó amb una arquipíndola de la que us en adjuntem la seva presentació:

"Tothom coneix el Pont de Ferro, pintat de vermell, que creua el riu Onyar i que surt a totes les postals de Girona? Però qui sap que aquest pont és nomès 1 dels 8 ponts que la companyia Gustave Eiffel va construir aquí a Girona a finals del s. XIX?


A finals del s.XIX, gràcies al desenvolupament industrial, a Girona arriba el ferrocarril i són necessaris 5 nous ponts. I degut al creixement urbanístic de la ciutat més enllà dels rius són necessaris 3 nous ponts que suportin les riuades que inundaven la ciutat sovint.

Què s’ha fet d’aquest ponts de l’Eiffel? On estaven ubicats i on són ara? Molts d’ells han desaparegut, però altres encara es conserven…"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada