21 de setembre 2010

a03- HAMBURG

Jordi Crous

HAFEN CITY: Un projecte de planificació urbanística, de l’equip EMBT (Enric Miralles-Benedetta Tagliabue) en el entorn del riu Elba i en una zona molt i molt cèntrica en que se estan construint grans edificis residencials i d’oficines a l’entorn d’un espai per vianants, ple de  terrasses i zones de jocs infantils,amb  mobiliari urbà (faroles, bancs,  jardineres...) dissenyades en el seu estudi. Es una de les zones d’obres mes grans que aquest moment s’està construint a Europa.

ELBPHILHARMONIE: Es un projecte molt ambiciós d’ auditori per la Filharmònica del Elba , a mes d’un centre comercial- esportiu - hotel- vivendes i aparcaments etc , reconstruint un dipòsit fet de totxo vist, situat a la punta de un dels molls del riu i coronat per una carpa de vidre que des de el riu, sembla un vaixell amb les veles desplegades. Herzog & de Meuron han construït aquest complexa lúdic, amb el temps record de dos anys.
DOCKLAND: Edifici fet l’any 2005 per un equip d’arquitectes locals BRT (Bothe Richter Teherani) es un edifici de 7 plantes d’oficines que simbolitza un creuer de 40 metres de eslora, atracat a mig del port, des de l’aigua es la proa d’un vaixell i des de terra es una gran escalinata que te porta a la coberta a on hi ha situat un bar- restaurant amb vistes panoràmiques diferents de la ciutat d’Hamburg.
CHILEHAUS: Fritz Höguer el va construir l’any 1922 i es va inaugurar el 1924, es un edifici de fabrica de rajol fosc, en un estil Expressionisme Gòtic que comparteix oficines i vivendes, va ser un encàrrec d’un comerciant que tenia negocis amb Chile i estar inclòs dins la llista del patrimoni cultural universal per la UNESCO.

ALSTERARKADEN: El riu Alster afluent del Elba forma dos llacs un interior (Binnen) i l’altre exterior (Aussen), en el seu entorn estar el centre històric d’Hamburg, l’ajuntament neorenaixentista de finals del 1897, unes arcades d’estil mediterrani venecià, ple de restaurants i botigues fan d’aquest barri vell el centre comercial mes ric de tot Alemania. St.Paulí i el port son les altres dues zones per visitar i perdre’s.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada