27 de maig 2011

Casa integral o de desenvolupament tecnològic durable

Philippe Burcher

Aquesta casa, integral o de Desenvolupament Tecnològic Durable (DTD), pretén ser un prototip constructiu i un repte professional i personal. Incorpora els conceptes complementaris de bioarquitectura, sostenibilitat i tecnologia. El repte també consisteix en edificar una casa autosuficient.

El volum de la casa busca la orientació sud per aprofitar el sol de l’hivern. En canvi, la zona nord es troba totalment soterrada a fi de potenciar la inèrcia tèrmica de terreny. En la mateixa línia la coberta verda permet una gran inèrcia tèrmica, a la vegada que compleix amb la integració en el paisatge, així com la reducció del CO2.
La facilitat i rapidesa de muntatge, en sec, vinculat a la utilització d’un material reciclable com la fusta laminada, contribueix a la voluntat de crear un objecte tèrmica i constructivament eficient. Tota la estructura, horitzontal i vertical (murs de contencions inclosos), es munta amb pannells de fusta laminats.
La posada en obra de materials del lloc, com la pedra o la terra, constitueix una aportació important en temes de reciclatge, de recuperació de materials autòctons; a més de reforçar la voluntat d’aplicar materials bioconstructius.
El tema de reciclabilitat es veu reflectit també en el tema de les aigües, on es recuperen totes: les pluvials, les grises i les fecals; aquestes últimes es tracten de manera a poder ser reciclada i, a més a més i a través de les matèries sòlides, generar un gas – el matà - que permet cuina i ser una alternativa a altres gasos més coneguts. En el procés de decantació (zona d’arrels) s’utilitza elements reciclats com els pneumàtics de cotxe, contribuint així a la reutilització de matèries que es trobi al lloc.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada