Lourdes Ferran
Oslo Opera House. L’edifici, projectat per l’estudi d’arquitectura Snøhetta de la mateixa ciutat d’Oslo es va inaugurar l’any 2008 i va obtenir el premi Mies Van Der Rohe 2009. L’edifici sembla sobresortir de l’aigua, com si es tractés d’un fiord. El teulat inclinat, revestit de marbre blanc de Carrara permet que s’hi pugui caminar i ser un bon mirador del fiord i la ciutat. Altres materials utilitzats són la fusta a l’interior, el vidre (molt del qual cobert amb panells solars) i el formigó.
La ciutat d’Oslo i la seva relació amb el mar i el seu fiord. La zona del port està experimentant un canvi important, la construcció de nous edificis tant d’oficines com residencials i amb l’obertura de restaurants i zones d’esbarjo està potenciant aquesta zona i la relació de la ciutat amb el mar. És visible en aquest punt l’ajuntament de la ciutat, un edifici dels anys 50 d’obra vista.
A mig camí entre Oslo i Bergen, sorprèn l’absència de vegetació frondosa. Estem just al límit del parc nacional de Hardangervidda, i en aquest pla immens hi ha el llac Skiftesjøen, un llac d’aigües molt tranquil·les que fan de mirall del seu entorn planer . Al fons, la presència del glaciar Hardanger Jøkulen encara fa més immens aquest lloc.
Visió del Eidfjorden. Aquí els fiords ja comencen a ser presents, estem prop de Kinsarvik on agafem el ferry per travessar Utnefjorden cap a Kvanndal, des d’on arribarem a Bergen per la carretera 7, i resseguint part del Hardanfjorden. L’aigua continua essent un element molt present com a tot el recorregut, aquí a través dels fiords, a la resta i des d’Oslo amb rius i llacs.
Bryggen, al port de Bergen. Antic moll alemany, degut a la procedència dels comerciants hanseàtics que es varen instal·lar aquí a partir de l’Edat Mitjana. Amb els anys el foc ha cremat la major part dels edificis de fusta, però n’han quedat disset d’entre els segles XVI a XVIII. Catorze d’aquests edificis estan acollits per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada